Mainos
Mainos

Suomessa vähän geenimuunneltuja elintarvikkeita

Suomessa on myynnissä vain vähän geenimuunneltuja elintarvikkeita. Tullilaboratorion tutkimusten mukaan elintarvikkeet eivät sisällä suuria määriä geenitekniikalla muunneltuja ainesosia.

Tullilaboratorion pistokokeissa löytyi viime syksynä vain yksi tuote, jonka pakkauksessa olisi pitänyt olla merkintä geenimuuntelusta. Tullilaboratorio etsi geenimuunneltuja ainesosia soijaa tai maissia sisältävistä eineksistä, tofu-tuotteista, leivonnaisista ja jauhosekoituksista.

Soijapullot

Päivittäistavarakaupoista ostetut elintarvikkeet analysoitiin Suomessa ensimmäistä kertaa käytössä olleella menetelmällä. Tutkittavat tuotteet olivat sekä koti- että ulkomaisia. Soijaa ja maissia sisältävistä 56 näytteestä merkkejä muuntamisesta löytyi vain neljästä näytteestä. Geneettisesti muunnellun soijan osuus ylitti pakkausmerkintään velvoittavan yhden prosentin rajan vain yhdessä tuotteessa.

Erikoistutkija Leena Mannonen Elintarvikevirastosta pitää tutkimustulosta yllättävän positiivisena. -Jatkossa geenimuunneltuja aineksia aiotaan etsiä järjestelmällisesti tutkimalla jostain tietystä elintarvikeryhmästä kaikki markkinoilla olevat tuotteet. Tutkittavaa elintarviketta ei ole vielä päätetty, Mannonen kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme