Mainos
Mainos

Suomessa varauduttu joka kolmannen sairastumiseen

Sosiaali- ja terveysministeriö pitää sikainfluenssatilannetta huolestuttavana. Ylilääkäri Olli Haikala myöntää, että pandemian vaara on nyt selvästi olemassa.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Haikalan mukaan Suomessa on varauduttu siihen, että noin 30 prosenttia väestöstä sairastuu tautiin ensimmäisen kahdeksan viikon aikana.

Rajuista luvuista huolimatta Haikala rauhoittelee huolestuneita ja korostaa, että tilanteeseen on varauduttu.

- Kyllä tässä pitää olla huolissaan ja kyllä me olemme huolissamme, mutta uskon, että me pärjäämme tässä aivan hyvin. Me olemme varautuneet tällaiseen jo monen vuoden ajan.

Sisäministeriön pelastusylijohtaja Pentti Partasen mukaan sikainfluenssan uhka koskettaa suomalaista yhteiskuntaa kaikilla tasoilla.

- Ensilinjan toimija on sosiaali- ja terveysvirasto ja paikallisella tasolla terveydenhuollon ketju. Ulkoasiainhallinto katselee asiaa maailmanlaajuisesti, koska tässä on toistaiseksi vielä hyvin paljon kysymys matkustamisesta. Mutta kyllä koko yhteiskunnan koneisto -niin viranomaiset kuin mitkä tahansa työpaikat - joutuu miettimään, kuinka palvelut hoidetaan, kun väki on sairaana, Partanen maalailee.

Useat maat ovat kehottaneet välttämään matkustamista Meksikoon sikainfluenssaepidemian vuoksi. Suomen ulkoministeriön matkustusohjeissa ei toistaiseksi neuvota välttämään Meksikoon matkustamista.

Katso Tanja Huutosen juttu (Kymmenen uutiset 28.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 28.4.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme