Mainos
Mainos

Suomessa yli 150 000 lasta elää köyhyydessä

Kuva: Kirkkopalvelu

Tänään käynnistynyt Yhteisvastuu-keräys nostaa esiin suomalaisten lapsiperheiden ahdingon. Suomessa yli 150 000 lasta elää köyhyydessä ja kymmenet tuhannet perheet jonottavat kirkon ruoka-apua. Suurin syy ongelmiin on perhettä kohdannut työttömyys.

- Tulo- ja varallisuuserot ovat kasvaneet ja lapsiperheiden tuet ovat jääneet jälkeen muusta tulokehityksestä. Lapsiköyhyys on kolminkertaistunut 90-luvulta lähtien. Viime vuoden aikana jyrkästi lisääntynyt työttömyys ja yleinen talouden taantuma toivat lisää vaikeuksia, totesi keräyksen suojelija, tasavallan presidentti Tarja Halonen eilisessä puheessaan.

Köyhyydessä eläville perheille kuntien sosiaalitoimesta ei ole useinkaan apua, joten kirkon diakoniatoimistot ovat ruuhkautuneet pienissäkin kaupungeissa. Seurakunnat jakavat kaikkein vaikeimmassa tilanteissa oleville muutaman kympin ostokortteja ruokakauppaan.

Yhteisvastuun tämänvuotinen ulkomaankohde on Haiti, joka valittiin avustuskohteeksi jo ennen tuhoista maanjäristystä.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme