Mainos
Mainos

Suomessa yli satatuhatta nuorta pelkän peruskoulun varassa – erityisesti poikia uhkaa työttömyys

Suomessa on tällä hetkellä yli satatuhatta nuorta, jotka ovat käyneet pelkän peruskoulun. Näistä nuorista erityisesti poikien työllisyysennuste on huono, kertoo Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord Huomenta Suomessa.

– Meillä on tällä hetkellä noin 115 000 20-29 vuotiasta nuorta, jotka ovat pelkän peruskoulun varassa. Tämä kehitys jatkuu tulevaisuudessa, hän kertoo.

Hän muistuttaa, että jokaisella nuorella on omat taitonsa ja lahjakkuutensa, ja koulujen tehtävä olisi kaivaa nuo lahjat esille ja auttaa nuori itselleen sopivalle alalle.

– Moni lopettaa ammatillisen koulutuksen, koska tekevät vääriä valintoja, hän toteaa pohtien, pitäisikö koulujen mitata osaamista myös muuten kuin koulunumeroiden avulla.

Yksi syy ongelman kohdistumisesta erityisesti poikiin voi hänen mukaansa johtua siitä, että pojille voi olla vaikeampaa kertoa ongelmistaan ja pyytää apua.

Sitralla on käynnissä Ratkaisu 100 -kilpailu, jonka tarkoituksena on etsiä keinoja suomalaisten piilevän osaamisen parempaan hyödyntämiseen. Videolla kisasta ja sen ehdotuksista kerrotaan enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme