Mainos
Mainos

Suomessakin varotoimia Irakin sodan vuoksi

Rajavartiolaitos on tehostanut rajatarkastuksia Suomen rajoilla Irakin sodan vuoksi.

Rajavartiolaitos tehostaa mm. passintarkastuksia. Laitokselta kerrotaan, että Suomessa on varauduttu lisääntyviin turvapaikanhakijoihin Irakin suunnalta.

Rajavartiolaitos on käynyt läpi yhteistoimintasuunnitelmia myös muiden viranomaisten kanssa. Varsinaista partiointia ei rajoilla ole kuitenkaan lisätty, vaikka valmiutta se pystyy kasvattamaan muutamassa tunnissa.

Suomen sisäinen turvallisuus kunnossa


Irakin sota ei suoranaisesti vaikuta Suomen sisäiseen turvallisuuteen. Sisäministeriö seuraa kuitenkin tilannetta tiiviisti ja nostaa viranomaisten valmiutta tarvittaessa. Riskiryhmään kuuluvien lähetystöjen vartiointia on jo lisätty, ulkorajojen valvontaa ja viranomaisten välistä kansainvälistä tiedonvaihtoa on tehostettu.

Sisäministeriön arvion mukaan Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu Irakin sodan vuoksi terroriuhkaa. Suojelupoliisi ja keskusrikospoliisi seuraavat tehostetusti kansainvälisiä tietokanavien kautta tilanteen kehittymistä.

(MTV3)

(Uutiset klo 15, 20.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme