Mainos
Mainos

Suomesta lisää rauhanturvaajia Libanoniin

Suomalaisten rauhanturvaajien joukko kasvaa Libanonissa lähipäivien aikana lähes kahdella sadalla.

Tämän vuoden toinen Libanonin rotaatio on hionut Porin prikaatissa Säkylässä viime päivät lähtövalmiuttaan.

- Tänne kangasmaastoon on simuloitu vastaava olosuhde kuin Etelä-Libanonissa on, tosin 20 astetta lämpimämmissä olosuhteissa. Olemme harjoitelleet tyypillisiä tilanteita, kertoo Unifil-pataljoonan esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mikko Kurko.

Suomalais-irlantilaiseksi kääntyvä 500 miehen ja naisen Unifil-pataljoona tekee Etelä-Libanonissa perusrauhanturvatyötä YK:n mandaatilla. Samalla irlantilais-suomalaisen pataljoonan vetovastuu siirtyy Suomelle.

 Joukkojen vastuualue voi muuttua nykyistä levottomammaksi, mikäli Syyrian pakolaisten majoittaminen vaikeutuu.

- Se on aika kylmä paikka talvella. Pakolaiset todennäköisesti hakeutuvat rannikon kaupunkeihin ja ne eivät ole valmiita ottamaan pakolaisia vastaan. Se saattaa aiheuttaa jonkinnäköisiä jännitteitä, arvioi Unifil-pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Asko Valta.

Unifil-joukkoihin voi myös purkautua vihaa, joka johtuu Hizbollah-järjestön osallistumisesta Syyrian sotaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot