Mainos
Mainos

Suomesta on tullut kotiäitien maa

Valtaosa alle kolmivuotiaista suomalaislapsista hoidetaan kotona. Kehitys on päinvastainen kuin muualla Euroopassa, jossa äidit enenevissä määrin hakeutuvat työelämään.

Yli kolmivuotiaistakin varhaiskasvatuksen piirissä on vain noin puolet pikkulapsista. Vain ilmainen esikoulu saa lähes koko ikäluokan liikkeelle.

Osittain kotihoidon yleistyminen voi johtua siitä, että vaihtoehdot ovat kehnoja: pitkät työpäivät eivät houkuttele viemään lasta tuntikausiksi hoitoon, eikä Suomessa ole kunnollisia osa-aikatyömarkkinoita, jotka mahdollistaisivat lyhyemmät hoitopäivät.

Toisaalta alle kolmivuotiaiden kotihoitoa tuetaan niin, ettei työ matalapalkka-aloilla edes houkuttele.

Nykyisessä hallitusohjelmassa on luvattu uudistusta järjestelmän remontointiin niin, että perheillä olisi aitoja valinnanmahdollisuuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot