Mainos
Mainos

Suomesta palontorjuntaosasto Kabuliin

Suomi lähettää palontorjuntaan erikoistuneen kuuden hengen pelastusosaston turvaamaan Kabulin kansainvälistä lentokenttää.

Suomi lisää jonkin verran osallistumistaan ISAF-rauhanturvaoperaatiossa Afganistanissa. Tarkoituksena on, että Kabulin kansainvälisen lentokentän pohjoismaiseen ryhmään lähetetään palontorjuntaan erikoistunut kuuden hengen pelastusosasto.

Palomiehet lähetetään Kabuliin rauhanturvaajina. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia osallistua myöhemmin perustettavaan pohjoismais-brittiläiseen jälleenrakennus- ja vakauttamisryhmään. Ryhmä sijoittuisi Pohjois-Afganistaniin ISAF:in alaisuudessa.

Kabulin kansainvälisen lentokentän palontorjuntaa hoidetaan kesäkuun alusta Islannin johdolla. Pelastusopalveluun tulee näillä näkymin noin 35 palomiestä. Pohjoismaista Norja on vahvistanut kahdeksan palomiehen lähettämisen. Ruotsi puolestaan suunnittelee yhdeksän palomiehen lähettämistä ja Tanska kahden. Portugalista on tulossa ilmeisesti viisi ja myös Islannista viisi palomiestä.

ISAF-operaatiossa liki 50 suomalaista

Suomi on tähän saakka osallistunut ISAF-operaatioon hieman alle 50 sotilaan CIMIC- ja yhteysupseeriosastolla. Toimintaa kuvataan menestyksekkääksi, ja sen avulla on onnistuttu luomaan hyvät suhteet paikallisväestöön. CIMIC-toimintaa eli käytännössä yhteydenpitoa paikallisiin onkin tarkoitus jatkaa ja henkilöstömäärääkin lisätään lähiaikoina.

ISAF-operaatio toimii YK:n turvallisuuneuvoston mandaatilla. Toimintaa laajennettiin lokakuussa Kabulin ja sen lähialueiden ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot