Mainos
Mainos

Suomi allekirjoitti kidutuksen vastaisen sopimuksen

Suomi on allekirjoittanut kidutuksen vastaisen sopimuksen valinnaisen pöytäkirjan YK:n yleiskokouksen yhteydessä. Pöytäkirja täydentää yleissopimusta, joka tuli Suomessa voimaan vuonna 1989.

Kidutuksen vastaisella pöytäkirjalla perustetaan kidutuksen vastainen uusi komitea, jonka tehtävänä on ehkäistä kidutusta ja muuta julmaa, epäinhimillistä tai halventavaa kohtelua. Lisäksi pöytäkirjan sopimuspuolet velvoitetaan perustamaan tai nimeämään kansallinen valvontajärjestelmä kidutuksen ehkäisemiseksi kyseisessä maassa.

Pöytäkirjan mukaan sopimusvaltion on sallittava sekä kansainvälisen että kansallisen valvontajärjestelmän puitteissa tehtävät vierailut kaikkiin niihin paikkoihin, jotka kuuluvat sen lainkäyttövaltaan ja joissa voidaan pitää vapaudenriiston kohteeksi joutuneita ihmisiä. Valinnainen pöytäkirja neuvoteltiin valmiiksi vuosina 1992-2002, ja YK:n yleiskokous hyväksyi sen joulukuussa 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot