Mainos
Mainos

Suomi allekirjoitti Pariisin ilmastosopimuksen

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on allekirjoittanut tänään Suomen puolesta Pariisin ilmastosopimuksen YK:n päämajassa New Yorkissa. 

Pääsihteeri Ban Ki-moonin järjestämässä korkean tason seremoniassa yli 170 maata allekirjoitti sopimuksen.

Koskaan aiemmin YK:n historiassa yhtä monta maata ei ole allekirjoittanut kansainvälistä sopimusta yhden päivän aikana. Vuonna 1982 koolla oli 119 maata allekirjoittamassa YK:n merioikeusyleissopimusta. 

Pariisin ilmastosopimuksen allekirjoitusta varten New Yorkiin oli saapunut eri puolilta maailmaa kymmeniä valtionpäämiehiä, pääministereitä, ministereitä ja muita vaikuttajia, jotka antoivat vahvan tukensa sopimuksen kiireelliselle toimeenpanolle.

-Olin joulukuussa mukana neuvottelemassa Pariisin sopimusta ja todistamassa käännettä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. New Yorkissa oli hienoa huomata, että Pariisin henki kantaa yhä ja näin monella maalla on vahva tahto sopimuksen toimeenpanemiseksi, Tiilikainen sanoo. 

Pariisin sopimus astuu voimaan kun sen on ratifioinut vähintään 55 maata, joiden osuus maailman kasvihuonekaasupäästöistä on vähintään 55 prosenttia. New Yorkin allekirjoitustilaisuuden yhteydessä 13, lähinnä pienistä saarivaltioista koostuvaa maata ratifioi sopimuksen ja korosti samalla toimeenpanon kiireellisyyttä.

Sopimuksen mukaan ilmaston lämpeneminen halutaan pysäyttää selvästi alle 2 celsiusasteeseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme