Mainos
Mainos

Suomi antaa ebolan torjuntaan 10 miljoonaa euroa

EU-maat ovat luvanneet antaa yhteensä yli puoli miljardia euroa ebola-virustaudin torjuntaan. Lisätuesta sovittiin tänään EU:n ulkoministerien kokouksessa Luxemburgissa.

Myös Suomi antaa YK:n ebolan vastaisen taistelun erityisrahastoon kaikkiaan 10 miljoonaa euroa, kertoo ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

EU-ulkoministerit ovat pohtineet tänään myös, kuinka hoitohenkilökuntaa saadaan ebolan piinaamiin maihin. Työntekijät ovat vaatineet takuita siitä, että mahdollisen sairastumisen sattuessa heidät evakuoidaan kotimaahan.

Evakuointi on kuitenkin erittäin kallista, sillä se vaatii usein lentokoneen, jonka sisälle voi ajaa ambulanssin. Desinfiointi kuljetuksen jälkeen voi kestää jopa viikon.

EU-maat ovatkin nyt ryhtymässä yhteistyöhön evakuoidakseen ebolaan sairastuneita ulkomaisia työntekijöitä tartunta-alueilta.

Suomalaishoitajia on tartunta-alueella Länsi-Afrikassa kymmenkunta.

Keväällä Länsi-Afrikassa puhjenneeseen epidemiaan on sairastunut yli 9 000 ihmistä. Puolet tartunnan saaneista on kuollut.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme