Mainos
Mainos

Suomi ei avusta Nigeriä

Suomen humanitaarisen avun varat suunnataan syksyllä mm. Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja Ugandaan.

Valtaosa Euroopan maista on viime päivien aikana antanut rahaa Nigerin nälänhädän lievittämiseen. Suomi kuuluu siihen pieneen vähemmistöön, joka ei ole toistaiseksi antanut varoja. Eikä annakaan, kertoo lähetystöneuvos Timo Karmakallio ulkoministeriön humanitaarisen avun yksiköstä.

- Syynä tähän on se, että meillä on niin vähän rahaa. Kevään aikana annoimme Afrikkaan jo noin 12 miljoonaa euroa, ja syksyllä on tarkoitus osoittaa ne varat mitä on jäljellä mm. Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja Ugandaan, Karmakallio sanoo.

Karmakallio huomauttaa, että edellämainituissa maissa vallitsee monitahoinen ja pitkittynyt kriisi ja niiden avuntarve on jopa suurempi kuin Nigerin, johon on viime viikkojen aikana virrannut kansainvälistä apua.

- Yli puolet Nigeriin pyydetystä 30 miljoonasta dollarista on jo kasassa. Afrikassa on toisaalta hyvin paljon sellaisia suuruusluokaltaan 200 miljoonan kriisejä, jotka ovat huonommin rahoitettuja, Karmakallio toteaa.

Suomi ei kuitenkaan täysin ummista silmiään Nigeriltä. EU-komission humanitaarisen avun toimisto Echo on luvannut kriisin lievittämiseen 4,6 miljoonaa euroa, ja sen rahoituksessa Suomikin on jäsenmaksuosuudellaan mukana. Lisäksi Suomi tukee kehitysyhteistyövaroistaan kuivien alueiden maatalouden tutkimushanketta, jonka päämaja on Nigerin pääkaupungissa Niameyssa. Tähän hankkeeseen Suomi antaa kuluvana vuonna 250 000 euroa.

Suomen Punainen Risti on ilmoittanut tukevansa Nigeriä 100 000 eurolla ja Kirkon ulkomaanapu 20 000 eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme