Mainos
Mainos

Suomi ei saa EU:n huippusotilasvirkaa

Puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund ei usko, että hän ryhtyy eläkkeellä ollessaan EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi. Hägglundin mukaan puheenjohtajuus menee jollekin isolle EU-maalle.

Gustav Hägglund

Suomella ei ole yksinkertaisesti mitään mahdollisuutta saada kyseistä paikkaa, sanoo Hägglund sanomalehti Demarin haastattelussa. Kenraali Hägglundin mukaan hän ei ole myöskään kyseiseen tehtävään tuppautumassa. Toisekseen häntä ei ole moiseen tehtävään edes kysytty.
Hägglundia kiinnostaa enemmän eläkepäivät Hirvensalon mökillä kuin Brysselissä. Kenraali juhlii itsenäisyyspäivää viimeisen kerran puolustusvoimain komentajana.
Hänen mielestään kukaan ei ohittanut ketään äskettäin käydyssä korkean tason nimitysruletissa. Kuka tahansa kolmesta ehdokkaasta olisi voinut täyttää tehtävän erinomaisesti.
-Vain yhdestä voi kuitenkin tulla komentaja. Hägglund ei millään tavoin puutu seuraajansa vara-amiraali Juhani Kaskealan työhön.
-Aion noudattaa tätä periaatetta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme