Mainos
Mainos

Suomi ei suunnittele H1N1-rokotteiden lahjoittamista

Suomi ei ainakaan toistaiseksi suunnittele sikainfluessarokotteiden lahjoittamista köyhiin maihin.

Ylijohtaja Juhani Eskola Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksesta ei pidä lahjoittamista kovin todennäköisenä.

- Kyllä se rokote jonka me olemme ostaneet, suunnitellaan käytettäväksi Suomessa, Eskola toteaa.

Sen sijaan osa rikkaista maista aikoo luovuttaa rokotetta köyhien maiden käyttöön. Yhdysvallat ja kahdeksan muuta maata suunnittelee lahjoittavansa kymmenen prosenttia H1N1-rokotevarannostaan Maailman terveysjärjestön kautta köyhiin maihin.

Juhani Eskola uskoo lahjoitushalun syyksi rokotteiden ylijäämää.

- Näissä maissa joissa rokotuslahjoituspäätöksiä on nyt tehty, niin luulen että siellä tilanne on se, että on varattu rokotetta ehkä kahta rokotuskertaa varten jokaiselle. Ja viime viikon aikana tulleet tiedot viittaa siihen, että yksi rokotuskerta näyttää riittävän. Sillon näissä maissa rokotetta on ollut niin paljon, että on varaa lahjoittaa sitä myös muualle.

Rokotukset on tarkoitus aloittaa ensi kuussa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot