Mainos
Mainos

Suomi ensimmäisenä rahoittamaan FAO:n hanketta ilmastomuutoksen torjumiseksi

Suomi on sitoutunut ensimmäisenä maana tukemaan YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n hanketta edistää vähäpäästöistä maataloutta kehitysmaissa seuraavan viiden vuoden aikana (2010-2014).

Monenvälisen yhteistyöhankeen kokonaisbudjetti on noin 60 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Suomen rahoitus on noin 3,9 miljoonaa Yhdysvaltain dollarilla ensimmäisten kahden vuoden (2010-2011) aikana.

Arvioiden mukaan noin 14 prosenttia maailman kasvihuonepäästöistä on lähtöisin maataloudesta, mutta maataloudessa piilee myös merkittävää potentiaalia lieventää ilmastonmuutosta sitomalla ilman hiiltä maaperään ja kasveihin sekä vähentämällä maataloudesta syntyviä päästöjä. Samalla parannetaan maatalouden tuottavuutta ja vähennetään köyhyyttä ja nälkää.

Päätöksen hankkeen rahoittamisesta teki Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot