Mainos
Mainos

Suomi: EU:n tulisi neuvotella Venäjän öljykuljetuksista

Suomi haluaa, että EU-komissio aloittaa neuvottelut Baltian maitten ja Venäjän kanssa öljykuljetuksiin käytettävistä aluksista. Jos EU päättää kieltää yksirunkoisten alusten käytön omilla aluevesillään, voi olla vaarana, että alukset siirtyvät esimerkiksi liikennöimään Primorskiin, Suomenlahdelle.

EU:n liikenneministereitten on määrä sopia Brysselissä tänään, että yksirunkoisten säiliöalusten käyttö raskaan polttoöljyn, raakaöljyn ja bitumin kuljetuksiin kielletään. Espanjassa Prestige-aluksen haaksirikon vuoksi syntynyt katastrofi on pistänyt vauhtia EU:n päättäjiin meriturvallisuuden lisäämiseksi.

Jäsenmaitten kesken vallitsee suuri yksimielisyys siitä, että asia pitää päättää ennen Kööpenhaminan huippukokousta.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan neuvottelut Venäjän kanssa eivät tule olemaan helppoja, jos asiasta päätetään, mutta Suomelle keskusteluiden aloittaminenkin on tärkeää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot