Mainos
Mainos

Suomi EY-tuomioistuimeen tuontiautoista

EU:n komissio vie Suomen EY:n tuomioistuimeen ulkomailta hankittujen autojen siirtolupajärjestelmästä.

Komission mukaan Suomen järjestelmä rajoittaa tavaroiden vapaata liikkuvuutta. Jos Suomessa vakinaisesti asuva henkilö on tuomassa ulkomailta hankittua ajoneuvoa, hän joutuu heti rajalla hankkimaan tullista siirtokilvet eli siirtoluvan, joka on voimassa yleensä seitsemän päivää.

Autolla tulee olla myös Suomen vaatimusten mukainen liikennevakuutus. Komission mielestä rajoitus on liian tiukka. Komissio moittii muun muassa vakuutuskäytäntöä. Autoon toisesta EU-maasta hankittu vakuutus ei välttämättä sovi yhteen Suomen keskivertoa korkeampien vakuutusvaatimusten kanssa.

Suomi on puolustanut järjestelmäänsä liikenneturvallisuudella, verovalvonnalla sekä sillä, että ilman nykyistä siirtolupakäytäntöä ajoneuvojen rekisteröintiä olisi liian helppo kiertää.

Komissio on nostanut Suomea vastaan kanteen myös siitä, ettei meriturvallisuudesta ja alusten saasteongelmien vähentämisestä annettua direktiiviä ole pantu täytäntöön määräajassa. Määräaika päättyi viime marraskuun lopulla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme