Mainos
Mainos

Suomi haluaa kieltää jätevesien laskun Itämereen

Jopa suuret risteilijät laskevat jätevetensä suoraan mereen. Wallin pitää tätä paheksuttavana, vaikkei se laitonta olekaan.

Laivojen jätevesien päästäminen Itämereen tulisi kieltää kokonaan, sanoo valtiosihteeri Stefan Wallin ympäristöministeriöstä. Wallinin mukaan Suomi ajaa jätevesien laskun täyskieltoa ja on jo ehdottanut sitä Itämeren suojelukomissiolle eli HELCOMille.

- Suomi on tehnyt HELCOMille ehdotuksen siitä, että jätevesien lasku Itämereen kiellettäisiin kaikilta aluksilta. Päämäärämme on löytää sitova kansainvälinen ratkaisu ongelmaan, Wallin sanoi Turun meripolitiikkakonferenssissa.

- Tämä kesä on jälleen osoittanut, että jopa monet suuret risteilijät laskevat jätevetensä suoraan Itämereen sen sijaan, että käyttäisivät satamien vastaanottopalveluja. Vaikka tämä ei olekaan laitonta, ei sitä voi ympäristön kannalta pitää hyväksyttävänä, Wallin paheksui.

Stefan Wallin on RKP:n tuore puheenjohtaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot