Mainos
Mainos

Suomi hankkii sittenkin helikopterinsa yksin?

Suomi saattaa tehdä helikopterihankinnan yksin, koska yhteishankinta toisi etujen lisäksi lukuisia ongelmia.

Puolustusvoimain tulevan huoltopäällikön,kenraaliluutantti Matti Aholan mukaan on syytä valmistella yhtäaikaa sekä omaa kopterihankintaa että yhteishankintaa.

Kohuttu helikopterihanke saanee uutta vauhtia kun ilmavoimien nykyinen kometaja siirtyy pääesikuntaan huoltopäälliköksi syksyllä.

Komentaja Aholan mukaan yhteishankkeessa on lähinnä huoltoon ja koulutukseen liittyviä etuja. Mutta yhteishanke pitää sisällään myös monia haittapuolia, hankintaan vaikuttaa keskeisesti myös sen sitoma henkilöstö.

Lentäjäpulaa yritetään ratkaista koulutuksella

Ilmavoimien lentäjäpulaan etsitään nyt ratkaisua muuttamalla koulutussysteemiä. Ensi kesänä alkaakin varusmies-ohjaaja -kurssi, josta jatkavat vain ne jotka todella haluavat jäädä armeijan palvelukseen. Ongelmia tämäkään muutos ei kokonaan poista, mutta sen avulla pyritään henkilöstön sitoutumiseen. Myös rahaa tarvittaisiin lisää.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme