Mainos
Mainos

Suomi harkitsisi euroalueen päätösten eriyttämistä

Suomi voi harkita euroaluetta koskevan päätöksenteon siirtämistä erilliselle, vain euromaista koostuvalle neuvostolle. EU:n tulevaisuuskonventissa esille noussut ajatus sai periaatteessa myönteisen vastaanoton hallituksen EU-ministerivaliokunnassa.

Konventin talouspolitiikkaa käsitellyt työryhmä ei loppuraportissaan esitä muutoksia EU:n talouspolitiikan nykyiseen rakenteeseen. Rahapolitiikka kuuluu pelkästään EKP:lle, budjettipolitiikka jäsenmaille. Työryhmä kannattaa talouspolitiikan koordinaation tehostamista, mutta ei halua kirjata EU:n kasvu- ja vakaussopimusta EU:n perussopimukseen.

Euromaiden neuvoston rinnalla voisi toimia myös nykyinen euroryhmä, jossa euromaiden edustajat käyvät luottamuksellista keskustelua euroalueen talouspolitiikasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot