Mainos
Mainos

Suomi hyväksynyt maitokiintiöiden kasvattamisen

Suomi on hyväksynyt pitkin hampain maitokiintiöiden kasvattamisen Euroopan unionissa. Asiasta päätettiin maatalousministerien kokouksessa tänään.

Kiintiötä kasvatetaan tänä vuonna kaksi prosenttia, koska maitotuotteiden kysyntä on kasvanut. Osassa EU-maita on jo pulaa maidosta, ja hinnat ovat nousseet.

Suomen kiintiöistä on kuitenkin jo nyt osa käyttämättä, koska viljelijät eivät pidä maidontuotantoa houkuttelevana. Siksi Suomi ei lisäkiintiöitä tarvitse. Kiintiöiden kasvattaminen johtaa lisäksi tuonnin kasvuun, mikä voi heikentää suomalaisviljelijöiden tuotantohaluja entisestään.

- Nyt täytyy saada usko palautettua maidontuotantoon, ettei tuotanto enää vähene, painotti maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) Brysselissä.

EU on luopumassa maitokiintiöistä kokonaan vuonna 2015. Suomi haluaa, että syrjäisillä alueilla maidontuotanto turvataan erikoisjärjestelyillä senkin jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme