Mainos
Mainos

Suomi ja Kreikka yhteisymmärrykseen vakuusasiassa

Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Suomi ja Kreikka ovat päässeet yksimielisyyteen lainojen vakuuksista.

Kreikka tallettaa vakuuden käteisenä Suomen tilille, ja summa sijoitetaan vähäriskisiin arvopapereihin.

Summa kattaa yhdessä kertyvien korkojen kanssa Suomen antaman lainatakauksen. Tarkkoja summia Urpilainen ei pysty vielä kertomaan.

Asia ei ole vielä selvä, vaan kaikkien jäsenmaiden on hyväksyttävä se. Urpilainen on kuitenkin tyytyväinen neuvottelujen tulokseen.

Suomen hallituksen linja on, että jokainen valtio vastaa omista linjoistaan niin tänään kuin huomennakin. Käytännössä Suomi siis suhtautuu kriittisesti esimerkiksi eurobondeihin.

Urpilainen katsoo, että Suomi on toiminut vakuusvaatimuksissaan niin avoimesti, että väännöllä ei ole negatiivisia vaikutuksia Suomelle.

Euroalueen huippukokouksessa viime kuussa päätettiin 109 miljardin euron julkisesta tuesta Kreikalle. Paketti sisältää myös sitoumuksen, että yksityinen sektori uusii Kreikan erääntyviä lainoja 135 miljardin euron edestä.

Valtiovarainministeriö on laskenut, että Suomen osuus uudesta Kreikka-paketista on noin 1,4 miljardia euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot