Mainos
Mainos

Suomi ja Ruotsi: EU:n siviilikriisinhallinta kuntoon

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja hänen ruotsalainen kollegansa Anna Lindh patistavat EU:ta vahvistamaan siviilikriisinhallinnan välineistöään. Ministereiden mukaan olisi huolehdittava siitä, että siviilikriisinhallintakyky etenee samaa tahtia sotilaallisen kanssa.

Siviiliväkivaltaa

Tuomioja ja Lindh esittävät näkemyksensä yhteisessä kirjoituksessaan, joka julkaistiin tänään Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa ja ruotsalaisessa Dagens Nyheterissä. Ensisijainen tehtävä olisi parantaa siviilipoliisitoiminnan voimavaroja. Ministerit muistuttavat, että EU-maat pystyivät muutaman kuukauden varoitusajalla lähettämään Kosovoon 30 000 sotilasta mutta eivät edes 700:aa poliisia.

Tuomioja ja Lindh vaativat, että siviilikriisinhallinnan tavoitteista on päätettävä unionin seuraavassa huippukokouksessa kesäkuussa Portugalissa. Ministereiden mukaan tämä velvoittaa jäsenmaita kehittämään omaa valmiuttaan ja lisäämään voimavarojaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme