Mainos
Mainos

Suomi ja Ruotsi Pohjola-talkoisiin

Suomen ja Ruotsin hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhteistyön lisääminen on ainoa keino varmistaa Pohjolan menestys nykymaailmassa. Hallitukset linjasivat Hämeenlinnassa pitämässään yhteiskokouksessa useita konkreettisia yhteistyökohteita.

- Pohjoismaiden tulisi siis tiivistää yhteistyötään kaikilla kansainvälisillä foorumeilla ja näin turvata yhteisten arvojemme pohjalta Pohjolan vaikutusmahdollisuudet nykymaailmassa, tiivisti pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) kokouksen avajaispuheenvuorossa.

Hallitukset muistuttivat, että Pohjoismailla olisi runsaasti annettavaa, kun maailmalla kehitetään uusia keinoja ajan haasteisiin vastaamiseen.

Hallitusten hyväksymässä asiakirjassa tuodaan esiin esimerkiksi, että rajaesteet on lopullisesti poistettava pohjoismaiden kansalaisilta. Toinen merkittävä aihe oli Itämeren tila. Asiakirjassa korostetaan, että Itämeren tila vaatii kaikissa alueen maissa nopeita ja tehokkaita toimia mereen kohdistuvan kuormituksen vähentämiseksi.

Suomi ja Ruotsi aikovat lisätä yhteistyötään myös esimerkiksi jäänmurtoalalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme