Mainos
Mainos

Suomi ja Turkki ratkovat Kypros-kiistaa Tampereella

EU vaatii, että Turkin on avattava satamansa ja lentokenttänsä Kyproksesta tulevalle liikenteelle.

Suomen ulkoministerin Erkki Tuomiojan ja Turkin ulkoministerin Abdullah Gülin on määrä keskustella Turkin EU-neuvotteluja uhkaavasta Kypros-kiistasta ensi maanantaina.

Ulkoministeriöstä kerrottiin tänään, että tapaaminen järjestetään Tampereella EU:n ja Välimeren maiden Euromed-kokouksen yhteydessä.

EU-puheenjohtaja Suomi ilmoitti maanantaina, että Turkin on täytettävä Kypros-velvoitteensa joulukuun ensimmäisen viikon aikana. Muuten EU joutuu harkitsemaan kiistan seurauksia maan jäsenyysneuvotteluille. Turkki pitää takarajaa kiristyksenä.

Käytännössä takaraja on 6. joulukuuta, jolloin komission on määrä suositella, mitä Turkin jäsenyysneuvottelujen jatkolle pitäisi tehdä. Todennäköisesti Turkin jäsenyysneuvottelut katkaistaan ainakin osittain, ellei edistystä ole tapahtunut.

EU vaatii, että Turkin on avattava satamansa ja lentokenttänsä Kyproksesta tulevalle liikenteelle. Turkin mielestä EU:n on vastavuoroisesti helpotettava Kyproksen turkkilaisen pohjoisosan taloudellista eristystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme