Mainos
Mainos

Suomi ja Venäjä sopivat yhteistyöstä huumekaupan torjunnassa

Huumeiden torjuntaan liittyvä yhteistyö venäläisviranomaisten kanssa helpottuu hieman. Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) ja Venäjän huumevalvontaviraston johtaja Viktor Ivanov allekirjoittivat huumekaupan torjuntaa koskevan yhteistyösopimuksen tänään Helsingissä.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi tietojen vaihtoa salakuljetuksesta, rikollisryhmistä ja rahanpesusta. Sopimus ei koske rikollisten luovuttamista eikä rikosasiassa annettavaa oikeusapua.

Sopimuksen tarkoitus on vähentää byrokratiaa viranomaisten välillä. Virka-apua voi pyytää suoraan toisen maan valvontaviranomaiselta ilman että se kulkee keskushallinnon eli Venäjän tapauksessa Moskovan kautta. Pyyntö pyritään täyttämään 30 päivässä. Suomessa virka-apupyynnöt kulkevat keskusrikospoliisin kautta.

Suomella ja Venäjällä on ollut yhteistyösopimus rikostorjunnassa jo vuodesta 1993. Sopimusta uudistettiin nyt venäläisen osapuolen aloitteesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme