Mainos
Mainos

Suomi ja Viro sopivat yhteisistä päästövähennyksistä

Suomi ja Viro ovat tehneet sopimuksen Kioton ilmastosopimukseen liittyvästä yhteistoteutuksesta, jonka avulla pyritään vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä.

Sopimuksen mukaan Suomi voi laskea edukseen ne hiilidioksidipäästöjen vähennykset, jotka saadaan aikaan Virossa rahoitetuissa hankkeissa. Ympäristöministeri Jouni Backmanin ja Viron ympäristöministerin Heiki Kranichin allekirjoittamassa sopimuksessa sovitaan päästövähennyksen luovuttamisen todentamisesta sekä rekisteröinnistä. Käytännössä sopimus luo puitteet yksittäisten hankkeiden toteutukselle.

Tällä haavaa Suomella on Virossa käynnissä neljä yhteistoteutuksen kokeiluhanketta. Tamsalussa ja Kadrinassa rakennetaan kaukolämpölaitoksia, Paidessa biomassavoimalaitosta ja Pakrissa tuulipuistoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot