Mainos
Mainos

Suomi jäämässä taas kehitysaputavoitteestaan

Suomi uhkaa jäädä jopa kymmeniä miljoonia euroja itse asettamastaan kehitysaputavoitteesta vuonna 2010.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) mukaan tavoitteesta jäädään ilman lisärahoitusta nykyvauhdilla 20-50 miljoonaa euroa, talouskasvusta riippuen.

Väyrysen mukaan Suomi antaa samalla muille EU-maille väärän signaalin, jos edes pitkästä talouskasvusta nauttinut maa ei pidä tavoitteitaan.

Hän muistutti kehitysministerien kokouksen yhteydessä Brysselissä, että Suomi on jo kertaalleen pettänyt lupauksensa nostaa apuaan. Tämän vuoksi Suomea seurataan EU:ssa tarkasti.

Suomi yrittää nyt nostaa kehitysapunsa 0,51 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2010 mennessä. Vielä joitakin vuosia sitten kaavailtiin, että apu nousee 0,7 prosenttiin samassa ajassa. Nyt tätä tavoitellaan vasta vuoteen 2015 mennessä.

- Me olemme jo silmätikku tämän petetyn lupauksen vuoksi, Väyrynen sanoi.

Ruotsi antaa jo nyt kehitysapua yli prosentin bruttokansantuotteesta. Kansainvälinen tavoite teollistuneille maille on juuri 0,7 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme