Mainos
Mainos

Suomi järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan

Suomi on allekirjoittanut kansainvälistä järjestäytynyttä rikollisuutta koskevan YK:n sopimuksen Palermossa Italiassa.

Sopimuksella helpotetaan valtion valtioiden välisen oikeusavun antamista ja rikoksentekijöiden luovuttamista. Sopimus ja sen kaksi lisäpöytäkirjaa hyväksyttiin marraskuussa YK:n yleiskokouksessa. Sopimus kattaa osallistumisen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan, rahanpesun, korruption ja haitanteon oikeudenkäytölle. Lisäksi sopimusta sovelletaan vakaviin rikoksiin, kun ne ovat luonteeltaan kansainvälisiä ja osallisena on järjestäytynyt rikollisryhmä.

Enimmäisrangaistus näistä rikoksista on vähintään neljä vuotta vankeutta. Sopimuksessa on myös määräyksiä rikoksella saadun hyödyn ja rikoksentekovälineiden takavarikoinnista, todistajien ja uhrien suojelusta, poliisin ja syyttäjien yhteistyöstä, kansainvälisestä tietojenvaihdosta, koulutuksesta ja teknisestä avusta sekä rikosten ehkäisystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot