Mainos
Mainos

Suomi jatkaa samaan malliin EU:ssa

Suomi jatkaa EU-politiikkaansa tutuilla linjoilla, linjaa hallituksen tuore EU-selonteko. Selonteko annettiin tänään eduskunnalle, joka keskustelee siitä ensi keskiviikkona.

Selonteon mukaan vahvempi, yhtenäisempi ja reilumpi EU on Suomen etu. Suomi siis jatkaa pyrkimyksiään EU:n toimintakyvyn vahvistamiseksi ja varmistamiseksi.

– On aivan olennaista, että Euroopan unioni kunnioittaa omia arvojaan ja sääntöjään. EU on paljon enemmän kuin vapaakauppa-alue ja talousyhteisö. Se on arvoyhteisö, pääministeri Jyrki Katainen (kok.) kommentoi.

Selonteko korostaa lisäksi Suomen sitoutumista yhteiseen rahaan euroon. Myös talous- ja rahaliiton sekä alueen kilpailukyvyn vahvistaminen on tärkeää.

Nykyisten perussopimusten muuttamiseen Suomi ei näe tällä hetkellä tarvetta, mutta selonteossa todetaan toki, että viimeistään vuonna 2018 EU joutuu pohtimaan finanssipoliittisen sopimuksen sisällyttämistä perussopimuksiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme