Mainos
Mainos

Suomi jättäytyi EU:n avioeroyhteistyön ulkopuolelle

Suomi on jättäytynyt EU:n avioeroja koskevan yhteistyön ulkopuolelle. Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mukaan Suomi jäi pois 14 maan yhteistyöryhmästä, koska ei halua joutua noudattamaan suomalaiselle kulttuurille vieraita piirteitä avioerotapauksissa.

EU:n oikeusministerit sopivat yhteistyöryhmän muodostamisesta kokouksessaan Luxemburgissa.

Braxin mukaan yhteistyö olisi saattanut pakottaa suomalaiset oikeusistuimet siirtymään vuosikymmeniä ajassa taaksepäin.

- Oikeusistuimissa olisi saatettu joutua kuulemaan todistajia ja arvioimaan, kenen syy oli, että avioliitto hajosi. Suomessa tällaisesta on luovuttu jo kymmeniä vuosia sitten, Brax sanoi.

Myös muut pohjoismaat jäivät samoista syistä yhteistyön ulkopuolelle.

Suomi on perinteisesti ollut innolla mukana kaikessa EU-yhteistyössä. Braxin mukaan avioeroyhteistyöstä poisjättäytyminen ei merkitse muutosta Suomen EU-politiikassa, sillä kyseessä on hyvin poikkeuksellinen asia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot