Mainos
Mainos

Suomi jätti matkavakuutusnootin

Suomi on jättänyt tänään Moskovassa Venäjän ulkoministeriölle nootin matkavakuutuskiistasta, jonka takia suomalaismatkailijoiden Venäjän viisumien saannissa on ollut vaikeuksia viime viikkoina.

Venäjä on viime kesästä lähtien vaatinut suomalaisilta vakuutusyhtiöiltä matkavakuutusasiakkaiden jälleenvakuuttamista venäläisyhtiössä ehtona viisuminsaannille. Vakuutusala pitää maksua ylimääräisenä rahastuksena, joka rikkoo mm. Venäjän ja EU:n välistä yhteistyösopimusta. Määräys on vakuutusyhtiöiden mukaan lisäksi yksipuolinen, sillä se ei koske muita maita.

-Nootti otettiin vastaan, ja siihen luvattiin vastata mahdollisimman nopeasti, va. asiainhoitaja Terhi Hakala Suomen Moskovan suurlähetystöstä kertoi. Nootissa Suomi pyytää Venäjältä mahdollisimman pian vastausta jälleenvakuutussopimuspakkoa koskevaan kiistaan.

-Meidän esityshän on ollut, että tähän saataisiin tilapäisjärjestely, ja nyt vastausta pyydetään uudelleen, koska sitä ei ole saatu tähän mennessä, Hakala kertoi.

Viisumipulmat alkoivat sen jälkeen kun suomalaisvakuuttajat Sampo-ryhmää lukuunottamatta irtisanoivat kesäkuun lopussa jälleenvakuutussopimuksensa. Pohjola-ryhmän matkavakuutusyhtiö Eurooppalainen ilmoitti alkuviikosta jatkaneensa omaa jälleenvakuutussopimustaan kuluvan vuoden loppuun.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot