Mainos
Mainos

Suomi joutumassa EY-tuomioistuimeen pullonpalautuskiistassa

EU:n komissio moittii suomen pullonpalautusjärjestelmän syrjivän ulkomaista tuontia ja pienempiä valmistajia.

EU:n komissio aikoo viedä Suomen EY-tuomioistuimeen juomapakkausten kierrätykseen liittyvien ongelmien vuoksi. Komissio on jo aiemmin moittinut sitä, että Suomen pullonpalautusjärjestelmä on isojen panimojen käsissä. Tämän katsotaan syrjivän ulkomaista tuontia ja pienempiä valmistajia.

EU:n pakkausjätedirektiivin mukaan pakkausten kierrätysjärjestelmien tulee olla avoimia uusille tulijoille eivätkä ne saa syrjiä tuontituotteita. Lisäksi viranomaisten pitää valvoa juomapakkausjärjestelmän jäsenyysehtoja ja seurata järjestelmien toimintaa.

Tilanne on määrä korjata uudessa lainsäädännössä, jonka Suomi oli luvannut etenevän vielä ennen kesälomia. Komissio ei kuitenkaan ole saanut odottamaansa vastausta. Komissio ilmoitti torstaina jatkavansa erilaisiin jätelainsäädännön puutteisiin liittyvät oikeustoimia kaikkiaan kahdeksaa jäsenmaata vastaan. Suomen lisäksi ongelmia myös Ranskalla, Irlannilla, Kreikalla, Italialla, Portugalilla, Belgialla ja Britannialla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme