Mainos
Mainos

Suomi joutunee nostamaan kehitysapuaan

Kehitysavun huippukokouksessa Ghanassa yritetään tehostaa kehistysapua. Uutena vaatimuksena on noussut ilmastonmuutoksen torjuminen ja ympäristönsuojelu. Suomikin joutunee nostamaan kehitysapua tai osoittamaan osan siitä ilmastonmuutoksen torjumineen.

Kehitysavun antajat ovat tulleet uusiin ajatuksiin Ilmaston lämpenemisen, sen mukanaan tuoma ruokakriisin, energiakriisin ja lopulta yhteiskunnallisten levottomuuksien takia. Apua halutaan kohdistaa ympäristön kannalta tehokkaammin, eivätkä siihen riitä jo luvatut varat:

Näköpiirissä on että teollisuusmaille tulee uusia velvoitteita torjua ilmastonmuutosta ja ympäristön kestävää kehitystä.

Kauppa-ja kehitysministeri Paavo Väyrynen kannattaa ympäristönsuojeluavusten maksamista kehitysapubudjetista.

- Kyllä, se on välttämätöntä, kun rahoitetaan kehitysavun piiriin kuuluvaa toimintaa niin sehän on kehitysavun periaatteiden mukaista.

Tämä tarkoittaa sitä, että osa Suomen lupaamasta 0,7 prosentin ja tulevaisuuden yhdenprosentin osuudesta korvamerkitään ympäristön kestävään kehitykseen.

Luvassa on varmaan polliittinen kädenvääntö siitä, leikkaako ympäristöraha muuta kehitysapua vai nostetaanko sen takia koko avun määrää, joka ensi vuoden budjetissa on runsaat 900 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme