Mainos
Mainos

Suomi kehittynein teknologiamaa

YK:n raportin mukaan Suomi on maailman teknologisesti kehittynein maa.

YK:n kehitysohjelman UNDP:n inhimillistä kehitystä mittaavan raportin mukaan Suomi on ykkössijalla, kun mitataan teknologisia saavutuksia, teknologisten keksintöjen levinneisyyttä sekä koulutusta. Suomessa on suhteellisesti eniten internetliittymiä sekä luonnontieteiden ja teknologia-aineiden korkeakouluopiskelijoita.

Raportin mukaan Norja on maailman inhimillisesti kehittynein maa. Norjan jälkeen inhimillisesti kehittyneimpiä maita ovat Australia ja Kanada.

Vuosittain päivitettävä indeksi laittaa 162 maata järjestykseen vertaillen mm. keskimääräistä elinikää, koulutusta, aikuisten lukutaitoa sekä henkeä kohden laskettavaa bruttokansantuotetta. Suomi on maailman kymmenenneksi inhimillisesti kehittynyt maat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot