Mainos
Mainos

Suomi kehotti edustustojaan varovaisuuteen

Suomea ei ole vielä suoranaisesti uhkailtu.

Suomi on kehottanut ulkomailla olevien suurlähetystöjensä työntekijöitä varovaisuuteen.

Kehotus liittyy Tanskan Indonesian-suurlähetystöön tehtyyn hyökkäykseen, joka kytkeytyy profeetta Muhammadin kuvien julkaisusta nousseeseen kuohuntaan.

- Suomeahan ei ole suoranaisesti uhkailtu vielä. Seuraamme tilanteen kehitystä edustustoittain ja olemme pyytäneet edustustoja raportoimaan siitä, mitä on paikallisesti nähtävissä, sanoo ulkoministeriön turvallisuuspäällikkö Erkki Väätäinen.

Lisäksi ulkoministeriö on ohjeistanut edustustojaan normaalista poikkeavaan tarkkailuun ja varovaisuuteen. Väätäisen mukaan suurlähetystöistä on saapunut vaihtelevaa raportointia, jossa korostuvat kytkökset Pohjoismaiden kanssa.

- Uhkaukset ovat kohdistuneet Pohjoismaihin, joiden kanssa meillä on yhteisiä tiloja.

Suomella on yhteisiä tiloja Pohjoismaiden tai Tanskan kanssa muun muassa Ramallahissa ja Jakartassa. Lisäksi esimerkiksi Berliinissä kaikki Pohjoismaat ovat samassa rakennuksessa.

- Paikallisviranomaiset turvaavat edustustojen koskemattomuuden. On pakko turvautua paljon paikallisten viranomaisten tehostettuihin toimenpiteisiin, Väätäinen sanoo.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme