Mainos
Mainos

Suomi kelpaisi Natolle

Yli 30 maan edustajat osallistuvat Suomessa alkuviikosta pidettävään sotilasliitto Naton ja rauhankumppanimaiden väliseen kokoukseen.

Haikon kartanossa tänään ja huomenna pidettävässä kokouksessa pohditaan Naton ja rauhankumppanimaiden välisen yhteistyön kehitystä muuttuvassa kansainvälisessä tilanteessa. Epävirallinen tapaaminen pidetään Euroatlanttisen kumppanuusneuvoston puitteissa. Kokoukseen osallistuu edustajia Baltian ja Pohjoismaiden lisäksi myös Venäjältä ja Naton keskeisistä jäsenmaista.

"Suomi lähellä täysjäsenyyttyä"

Suomen kutsusta pidettävän kokouksen puheenjohtajana toimii Naton apulaispääsihteeri Klaus-Peter Klaiber. Naton apulaispääsihteeri kiitteli MTV3:lle antamassaan haastattelussa Suomea Naton kaikkein läheisimmäksi kumppaanuusmaaksi.

Suomi on täysjäsenyydestä Klaiberin mukaan vain lyhyen askeleen päässä. Klaibertin mukaan Suomen täysjäsenyys myös vahvistaisi Natoa.
(MTV3/Merja Sundström)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme