Mainos
Mainos

Suomi keskikastia liikenneturvallisuudessa

Suomi on tippumassa liikenneturvallisuustilastoissa Euroopan keskikastiin. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi on liikennekuolemissa kymmenentenä, kertoo Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston väliraportti.

Suomessa tapahtuu 65 kuolemaa miljoonaa ihmistä kohti, kun kärkimaissa Maltassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa luku on vain 40.

EU on asettanut tavoitteeksi, että liikennekuolemien määrä puolittuu ensi vuoden loppuun mennessä. Vain muutama maa on pääsemässä tavoitteeseen. Suomi ei ole niiden joukossa. Se on onnistunut vähentämään kuolemien määrää kahdeksassa vuodessa vain viidenneksen.

Keskimäärin liikennekuolemia Euroopassa on onnistuttu karsimaan 28 prosenttia. Parhaita vähentäjiä ovat olleet Luxemburg, Ranska ja Portugali.

EU:n tavoitteen lisäksi Suomi on asettanut myös oman tavoitteen: ensi vuonna kuolleita saisi olla vain 250. Liikennevakuutuskeskuksesta arvioidaan, ettei siihen ole realistisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi viime vuonna kuolleita oli 343.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot