Mainos
Mainos

Suomi kielteinen Venäjään kohdistuviin sanktioihin

Suomi suhtautuu kielteisesti Venäjään kohdistuviin sanktioihin. Tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokouksessa linjattiin, että sanktiot johtaisivat vastatoimikierteeseen, josta ulospääsy olisi vaikeaa.

Ulkopoliittista johtoa on ehditty jo arvostella julkisuudessa siitä, että utva oli virallisesti koolla vasta nyt tasan kolme viikkoa Georgian ja Venäjän välisen kriisin puhkeamisen jälkeen.

Suomen lähtökohtana on Georgian itsenäisyyden, itsemääräämisoikeuden ja alueellisen koskemattomuuden kunnioittaminen. Suomi ei siten hyväksy sitä, että Venäjä on tunnustanut Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyyden.

Presidentti Tarja Halonen toivoo myös, että EU pystyy muodostamaan yhtenäisen linjan maanantain huippukokouksessa.

Halosen mukaan maan ulkopoliittinen johto katsoo maanantaina paikan päällä, miten presidentin, pääministerin ja ulkoministerin työnjako menee kokouksessa.

-Meidän mielestä olisi tärkeää, että ETYJ tulisi asiallisella tavalla siellä esille.

Suomen ulkoministerille ja ETYJ:n puheenjohtajalle Alexander Stubbille ei ole automaattisesti paikkaa kokouksessa, kun pääministeri ja presidentti ovat paikalla.

Ulkopoliittinen johto on vähätellyt tätä kiusallista ongelmaa.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme