Mainos
Mainos

Suomi kiinnostaa yhä enemmän turisteja

Suomi lisäsi viime kesänä suosiotaan matkailumaana.

Japanilaisturisteja ostoksilla Suomessa

Ulkomaalaisten yöpymiset Suomessa lisääntyivät elokuussa yhdeksällä prosentilla edellisvuoden vastaavasta ajasta.

Erityisesti Ruotsista, Venäjältä, Englannista ja Yhdysvalloista saapui entistä enemmän turisteja. Saksalaiset ja ranskalaiset puolestaan osoittivat vähenevää kiinnostusta Suomeen. Tutkimuspäällikkö Tom Ylkänen Matkailun edistämiskeskuksesta sanoo, että turistit tulevat Suomeen yleisen mielenkiinnon, ei esimerkiksi luontoharrastusten takia.

Suomi on edelleen muita Pohjoismaita jäljessä turistien houkuttelussa. Muissa Pohjoismaissa on tänä vuonna ollut kaksi kertaa enemmän ulkomaalaisia yöpymisiä Suomeen verrattuna.

Lappiin odotetaan talveksi turistien virtaa

Lapin ulkomaanmatkailijoiden määrän arvellaan kasvavan hurjasti alkavana talvena. Pohjois-Suomen aluelennonjohdon apulaispäällikkö Tapani Keskikuru sanoo, että lentoyhtiöiden kenttävarausten perusteella matkailijoita tulisi talvikautena viidenneksen enemmän kuin edellisvuonna.

Lapin keskeiset kentät ovat Rovaniemi, Kittilä, Sodankylä, ja Ivalo. Apulaispäällikkö Keskikurun mukaan uutena ryhmänä ovat venäläiset, jotka tuntuvat palaavan muutaman hiljaisen kauden jälkeen entistä pidemmäksi toviksi vuodenvaihteessa.

Keskikuru kertoo, että näillä näkymin lentoliikennehuippu on joulukuun kuudestoista päivä, jollon Rovaniemen kentällä on hetkellisesti yhtä vilkasta kuin Helsinki-Vantaalla ruuhka-aikaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot