Mainos
Mainos

Suomi kouluttaa kehitysmaiden kemiallisten aseiden valvojia

Suomi kouluttaa kehitysmaiden asiantuntijoita kemiallisten aseiden valvontaan.

Helsingin yliopiston yhteydessä toimiva VERIFIN eli kemiallisen aseen kieltosopimuksen valvontalaitos on järjestänyt kehitysmaiden kemisteille koulutusta jo vuodesta 1990 lähtien.

Neljä kuukautta kestävillä perus- ja jatkokursseilla on käynyt jo noin sata kemistiä 50:stä eri maasta. Viimeisin kaksi viikkoa kestävä kurssi alkoi eilen, ja sille osallistuu opiskelijoita eri puolilta maailmaa: Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Euroopasta. Kurssilla perehdytään kansallisten valvontaviranomaisten toimintaan.

Suomen antamaan koulutukseen osallistuvat ihmiset on valittu OECD:n köyhimpien maiden listalta.

VERIFIN toimii ulkoministeriön ohjauksessa ja sen rahoituksella. Laitos valvoo vuonna 1997 voimaan astuneen kemiallisten aseiden kieltosopimuksen toimeenpanoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot