Mainos
Mainos

Suomi kouluttamaan Irakin vankilanjohtajia

Hankkeen käytännön jaksot alkavat todennäköisesti syyskuussa. Yksi suomalainen vankeinhoidon asiantuntija on jo valittu tehtävään.

Suomi on osallistumassa EU:n operaatioon, jossa Irakiin koulutetaan paikallinen oikeushallinto ja vankeinhoito. Suomen tarkoituksena on tarjota siviilikriisinhallinnan operaatioon vankeinhoidon asiantuntijoita, kertoo Savon Sanomat.

Yksi suomalainen vankeinhoidon asiantuntija on jo valittu tehtävään.

EU:n jäsenmaat tekivät päätöksen operaatiosta toukokuussa, mutta sen tarkka laajuus ja aloitusajankohta ovat vasta suunnitteilla. Koulutuksella aiotaan tavoittaa noin 750 Irakin ylintä virkamiestä. Lehden mukaan hankkeen käytännön jaksot alkavat todennäköisesti syyskuussa.

Irakin erittäin levottoman tilanteen vuoksi Irakin siviilihallinnon eli poliisin, oikeushallinnon ja vankeinhoidon johtoa aiotaan kouluttaa jossain muualla kuin Irakissa. Yhtenä mahdollisena koulutuspaikkana on ollut esillä myös Kuopio. Ensimmäisiä syksyllä aloittavia koulutusjaksoja ei kuitenkaan järjestetä Suomessa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 19.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme