Mainos
Mainos

Suomi kouluttamaan Irakin vankilanjohtajia

Hankkeen käytännön jaksot alkavat todennäköisesti syyskuussa. Yksi suomalainen vankeinhoidon asiantuntija on jo valittu tehtävään.

Suomi on osallistumassa EU:n operaatioon, jossa Irakiin koulutetaan paikallinen oikeushallinto ja vankeinhoito. Suomen tarkoituksena on tarjota siviilikriisinhallinnan operaatioon vankeinhoidon asiantuntijoita, kertoo Savon Sanomat.

Yksi suomalainen vankeinhoidon asiantuntija on jo valittu tehtävään.

EU:n jäsenmaat tekivät päätöksen operaatiosta toukokuussa, mutta sen tarkka laajuus ja aloitusajankohta ovat vasta suunnitteilla. Koulutuksella aiotaan tavoittaa noin 750 Irakin ylintä virkamiestä. Lehden mukaan hankkeen käytännön jaksot alkavat todennäköisesti syyskuussa.

Irakin erittäin levottoman tilanteen vuoksi Irakin siviilihallinnon eli poliisin, oikeushallinnon ja vankeinhoidon johtoa aiotaan kouluttaa jossain muualla kuin Irakissa. Yhtenä mahdollisena koulutuspaikkana on ollut esillä myös Kuopio. Ensimmäisiä syksyllä aloittavia koulutusjaksoja ei kuitenkaan järjestetä Suomessa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 19.07.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot