Mainos
Mainos

Suomi-kriitikko Berlusconi tulee jälleen: Ei erikoiskohtelua

Suomeen saapuu ensi perjantaina suuri joukko korkea-arvoisia EU-johtajia ja pääministereitä illallistamaan talousasioiden merkeissä. Euroopan kansanpuolueen EPP:n johtajat on kutsunut koolle kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Vieraiden joukossa ovat muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel, EU-komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja EU:n presidentti Herman van Rompuy. Suurimman huomion vetänee kuitenkin Italian pääministeri Silvio Berlusconi, joka tunnetaan monista skandaaleista ja värikkäästä kielenkäytöstään.

Kokoomuksen mukaan viime aikoina kohua herättäneet naisseikkailut ja korruptioepäilyt eivät vaikuttaneet Berlusconin kutsuun millään tavalla.

— Tänne on kutsuttu kaikki keskeisten EU-maiden puheenjohtajat, jotka edustavat Euroopan keskusta-oikeistolaista puoluetta. Berlusconi on näistä yksi, sanoo puolueen kansainvälisten asioiden sihteeri Pasi Rajala.

Italian pääministerin viime Suomen-vierailu muistetaan ennen kaikkea siitä, että Berlusconi lyttäsi täydellisesti suomalaisen ruoan. Kokoomuksen mukaan Berlusconin varalta ei ole nyt ryhdytty erityistoimiin ruoan suhteen.

— Kaikkia vieraita kohdellaan erittäin kunnioittavasti, ja kaikille tarjotaan mahdollisimman hyvää suomalaista ruokaa.

"Suomalainen veronmaksaja ei kustanna illallista"

Kiireiset huippuvieraat saapuvat Suomeen juuri ennen illalliskokousta ja viipyvät vain muutaman tunnin ajan. Osa johtajista palaa kokouksen jälkeen suoraan kotimaahansa, osa yöpyy Helsingissä.

EU-kihojen pikaista, mutta varmasti kallista gourmet-illallista ei kuitenkaan makseta suomalaisten veronmaksajien pussista, lohdutetaan kokoomuksesta.

— Kokoomuskaan ei tiedä illalliskokouksen budjettia, koska sen järjestää Euroopan kansanpuolue EPP. Se vastaa kaikista kuluista. Suomalaisille veronmaksajille tämä ei siis maksa penniäkään, painottaa Rajala.

Epävirallisen kokouksen tavoitteena on pohtia Euroopan talouskriisin ratkaisuja ja työpaikkojen pelastamista. Samoja asioita käsitellään nimittäin seuraavalla viikolla ylimääräisessä EU-huippukokouksessa, jossa pyritään tekemään päätöksiä EU:n talouskriisin ratkaisusta.

— On erittäin poikkeuksellista saada näin paljon korkean luokan päämiehiä Suomeen. Tämä on suuri luottamuksenosoitus Suomea ja Suomen talouspolitiikkaa kohtaan, hehkuttaa Rajala.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme