Mainos
Mainos

Suomi lähettää humanitaarista apua Georgiaan

Suomi antaa humanitaarista apua Georgian kriisin uhreille. Ulkoaministeri Alexander Stubb ilmoitti asiasta Brysselissä EU:n ministerineuvoston kokouksessa sovittuaan asiasta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen kanssa.

Stubbin mukaan humanitaarisen avun yläraja on miljoona euroa. Suomi antaa avun Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:tä ja Suomen Punaisen Ristin sekä YK-avustusjärjestöjen kautta.

Lähetystöneuvos Timo Karmakallio ulkoministeriön humanitaarisen avun yksiköstä kertoo, että Georgian-kriisin kaltaisessa aseellisessa konfliktissa hätäapu on monesti lääkeapua tai ruoka-apua. Karmakallion mukaan tärkeintä on varmistaa, että alueella toimivilla avustusjärjestöillä on toimintaedellytyksiä.

- Yritämme varmistaa, että kriisialueella olevilla sairaloilla ja klinikoilla sekä paikallisilla avustusjärjestöillä olisi tarvittavat resurssit, esimerkiksi rahaa hankintoihin, polttoainetta ambulansseihin ja erilaisia lääkintätarvikkeita.

Karmakallion mukaan Punainen Risti selvittää parhaillaan, millä aikataululla apua saataisiin perille.

- Ilmeisesti Georgian sisällä voidaan toimia kohtalaisen hyvin. Avoinna sen sijaan on, mitkä ovat toimintaedellytykset Etelä-Ossetiassa, ulkoministeriön lähetystöneuvos kertoo.

Ulkoministeri Stubb kommentoi Georgian sotaa tänään MTV:n Kymmenen uutisissa.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme