Mainos
Mainos

Suomi liittymässä Naton ilmavalvontajärjestelmään?

Kaskeala puoltaa suunnitteilla olevaa pohjoismaista laajaa puolustusyhteistyötä.

Suomi harkitsee liittymistä Naton ilmavalvontajärjestelmään. Puolustusvoimain komentajan, amiraali Juhani Kaskealan mukaan Suomi, Ruotsi ja Norja kaavailevat parhaillaan yhteisen ilmavalvonnan perustamista osana yhteispohjoismaista puolustusyhteistyötä.

Kaskealan mukaan Ruotsin ja Suomen olisi liityttävä Naton yhteiseen, koska Norjalla ei ole lainkaan kansallista ilmatorjuntajärjestelmää.

Maanpuolustuskurssin avajaisissa tänään Helsingissä puhunut Kaskeala totesi, että Nato tuskin asettaa yhteistyölle esteitä, koska ilmavalvontajärjestelmässä ovat mukana Nato-maiden lisäksi Itävalta ja Sveitsi.

Kaskeala tosin muistutti, että erityisesti yhteisen ilmavalvonnan perustamisessa tarvitaan poliittista harkintaa.

Lisäksi pohjoismaisessa puolustusyhteistyössä on suunnitteilla on muun muassa sekä harjoitus- ja ampuma-alueiden yhteiskäyttö Poliittiset linjaukset on määrä tehdä keväällä, puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) painottaa.

Mikä muuttuisi ilmavalvonnassa?

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme