Mainos
Mainos

Suomi liittyy Naton kehittämään tietojärjestelmään

Järjestelmää hallinnoidaan Naton alaisuudessa.

Suomi liittyy EU:n taisteluosastojen käyttämään BICES-tietojärjestelmään ja -siirtoverkkoon. Järjestelmä on kehitetty Natossa, ja sitä myös hallinnoidaan sen alaisuudessa. Järjestelmää käytetään nykyisin EU:n Althea-operaatiossa ja Naton johtamissa operaatioissa Kosovossa ja Afganistanissa.

Liittyminen järjestelmään oli tänään esillä tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kokouksessa. Kokouksessa käsiteltiin myös puolustusvoimien kuluvan vuoden harjoitussuunnitelmaa. Suunnitelmaan hyväksyttiin kaksi muutosta Ruotsin kanssa käytävään harjoitusyhteistyöhön.

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimat järjestävät toukokuussa kahdenvälisen ilmavoimien harjoituksen. Lisäksi suunniteltu kahdenvälinen merivoimien harjoitus yhdistetään ensi lokakuussa Naton rauhankumppanuuden hengessä järjestettävään harjoitukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot