Mainos
Mainos

Suomi lisää Afganistanin rauhanturvaajien määrää?

Lopullista päätöstä joukkojen määrästä tai uudelleenjärjestelystä ei vielä ole tehty, kertoo puolustusministeri Seppo Kääriäinen.

Suomi on järjestämässä uudelleen rauhanturvaoperaatioitaan Afganistanissa. Kabulissa oleva leiri aiotaan sulkea ja rauhanturvaajien keskittämistä pohjoiseen valmistellaan.

Suomen puolustushallinnossa valmistellaan oman hallintoalueen saamista Afganistaniin. Se merkitsisi rauhanturvaajien määrän kaksinkertaistamista nykyisestä runsaasta sadasta yli kahteensataan.

Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan suomalaisten joukkojen siirtämisestä Afganistanissa viidestä eri kohteesta yhteen paikkaan ei ole tehty päätöstä.

- Säästöjä joukkojen yhdistäminen ei toisi, mutta muun muassa huoltotoiminta kävisi yksinkertaisemmaksi, samoin yhteydenpito ynnä muu. Ja tämähän on sellainen asia, josta on myös keskusteltava yhteistyökumppaneiden Ruotsin ja Norjan kanssa, sillä Ruotsihan siellä on johtovaltiotehtävässä. Ennen kuin Suomi voi tällaista nyt esillä olevaa vaihtoehtoa pidemmälle viedä, niin pitää olla selvillä mikä on esimerkiksi Ruotsin kanta tällaiseen vaihtoehtoon, puolustusministeri kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme