Mainos
Mainos

Suomi lisää huomattavasti apuaan Afrikkaan

Suomi lisää tuntuvasti kehitysyhteistyön määrärahoja Afrikkaan. Afrikan saama rahoitus kasvaa useita kymmeniä miljoonia euroja vuosittain.

-Tämä on hyvin tuntuva lisäys ja se merkitsee sitä, että keskeisten kumppanien kanssa toiminta laajenee, sanoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) torstaina Helsingissä.

Afrikka on noussut Suomen kehityspolitiikan keskiöön, sillä yli puolet kehitysrahoituksen kasvusta suuntautuu Afrikkaan.

Kevään aikana Suomen ulkopoliittinen johto on vieraillut ahkerasti Afrikassa. Profiilin noston on arvioitu osaltaan edistävän Suomen pyrkimyksiä päästä YK:n turvaneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi 2013-2014. Suomen pääkilpailija on Väyrysen mukaan Luxemburg, joka on onnistunut kehitysaputavoitteiden saavuttamisessa.

Suomi pitää taantumasta huolimatta kiinni tavoitteesta korottaa kehitysmäärärahoja 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä. Väyrynen huomautti, että kansantulon supistuessa vuosittaista prosenttikokoa on helpompi kasvattaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme