Mainos
Mainos

Suomi lisää osallistumistaan EU:n kriisinhallintaoperaatioon Välimerellä – jopa 20 sotilasta lisää

Suomi lisää osallistumistaan EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaan Välimerellä ihmissalakuljetusten torjumiseksi. Näin linjasivat ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ja presidentti Sauli Niinistö perjantaina.

Suomi valmistautuu osallistumaan 10 hengen alustarkastusosastolla, kertoi Merivoimien esikunnan operatiivisen osaston apulaisosastopäällikkö, komentaja Juha Tuominen.

Mandaatti on 20 sotilaan lähettämiseen, mutta Tuomisen mukaan koko mandaattia ei käytetä ainakaan tässä vaiheessa. Tehtävä alkaa marraskuun lopussa.

Operaatiossa toimii parhaillaan kahdeksan suomalaista esikuntaupseeria.  
Kokouksessa ministerivaliokunta ja presidentti keskustelivat myös Ukrainan kriisistä, Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tiivistämisestä sekä tilanteesta Syyriassa, Irakissa ja Turkissa.

Suomi osallistuu äärijärjestö Isisin vastaiseen kansainväliseen yhteistyöhön esimerkiksi turvallisuusjoukkojen koulutusyhteistyöllä Pohjois-Irakissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme