Mainos
Mainos

Suomi luopuu jalkaväkimiinoista - vain perussuomalaiset vastustaa

´

Eduskunta hyväksyy ensi viikolla Suomen liittymisen jalkaväkimiinat kieltävään kansainväliseen sopimukseen.

Asiasta vallitsee eduskunnassa laaja yksimielisyys. Vain perussuomalaiset olivat vastaan, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vahvisti tänään oman tukensa hankkeelle.

Valiokunta myöntää kuitenkin, ettei jalkaväkimiinoista luopuminen ole ongelmatonta puolustusvoimiakin koskevien säästöpaineiden vuoksi.

- Rehellisesti sanottuna ajankohta ei ole paras mahdollinen, valiokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) sanoi.

Ulkoasiainvaliokunta edellyttääkin, että puolustuskyvyn säilyminen varmistetaan korvaavilla aseilla. Valiokunta korostaa, että nämä hankinnat on hoidettava puolustusmenojen leikkaamisesta huolimatta.

Valiokuntaa johtava Timo Soini (ps.) jäi ryhmätovereineen vähemmistöön, kun ulkoasiainvaliokunta vahvisti luvuin 14-3 tukensa hallituksen esitykselle liittymisestä jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme